Gazon aanleg

Een gazon geeft uw tuin een extra frisse en groene leefruimte.

Aanleg van gazon

Een mooi gazon begint met een goede ondergrond. Bij het aanleggen van een gazon is het erg belangrijk om zorgvuldig te werken. De juiste grondsoort zal uw gazon mooier maken. Bij een dichtgeslagen of dichtgereden ondergrond, kan het water slecht wegzakken. Hierdoor wortelt het gras niet goed.

Graszoden of inzaaien?

Bij de aanleg van een gazon kunt u kiezen voor graszoden, of voor het inzaaien van gras. Graszoden worden het meest gebruikt: u heeft direct resultaat en er zijn geen plekken waar een tweede keer gras gezaaid moet worden. Inzaaien is goedkoper en voor grotere oppervlaktes een prima optie.

Een gazon of toch kunstgras?

U twijfelt of u overweegt kunstgras? Als hovenier moet ik toch zeggen dat mijn hart bij echt gras ligt. Wij kunnen ons echter goed voorstellen dat kunstgras praktischer is. Een altijd mooi gazon heeft uiteraard voordelen. Wij geven u graag advies met de voor- en nadelen van kunstgras en kunnen u verschillende soorten laten zien. Als wij denken dat u beter af bent met kunstgras, adviseren wij u dat ook. Maar mogelijk kunnen wij u ook helpen om uw gazon te verbeteren, zodat uw gazon met echt gras toch kan blijven.

Heeft u vragen of interesse?
Neem contact op >

gazon aanleg gras gazon aanleg buntgras aanleggen