Grondwerk

Het grondwerk is de voorbereiding op uw nieuwe tuin. Door het grondwerk op de juiste manier uit te voeren, kan de rest van de aanleg snel en flexibel verlopen.

Belang van goed grondwerk

Hoe nauwkeuriger het grondwerk verloopt, hoe meer profijt wij hier van hebben bij de aanleg. Als overal de juiste hoeveelheid grond en zand aanwezig is en dit op de juiste plek ligt, zal dit later bij het opbouwen van de tuin veel voordeel geven.
U ziet grondwerk dat juist is uitgevoerd, later terug in uw tuin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gazon dat los en doorgespit is, waardoor het water goed weg kan lopen. Of het op de juiste manier verdichten van  het zandbed, waardoor uw straatwerk minder snel zal verzakken.

Leveren en afvoeren van materialen

Alle oude materialen die niet meer hergebruikt kunnen worden in de nieuwe tuin, worden verwijderd en afgevoerd. Afval zal zoveel mogelijk gescheiden worden afgevoerd. Dit in het kader van het milieu, en kosten.
Het nieuwe zand, grond of tuinaarde zal aangevoerd worden. Dit kan met een vrachtauto vol of per aanhanger in kleine hoeveelheden: net wat het meest efficiënt en passend is bij het project.  Ook in zand en grond zijn veel soorten en dus ook verschillen in prijzen. Wij weten welke grondstoffen er nodig zijn en welke kwaliteit er geleverd wordt. Hierdoor staan uw nieuwe planten in aarde waarin ze goed kunnen groeien.

Machinegebruik

Het grondwerk zal, indien mogelijk, veelal met machines uitgevoerd worden. Hoe groter de tuin, hoe grotere machines er ingezet kunnen worden.  Veel machines hebben wij in eigen beheer en kunnen we flexibel inzetten, als er grotere machines nodig zijn schakelen we die in.
Maar het allerbelangrijkste is de hovenier die aanwezig is bij het grondwerk. De hoogte en afmetingen zullen door de hovenier worden bepaald en worden uitgezet.

Heeft u vragen of interesse?
Neem contact op >

grondwerk grondwerk grondwerk