Vlonder en beschoeiing

Een vlonder wordt vaak aangelegd bij het water. Denk hierbij aan een vijver, zwembad of jacuzzi.  Een vlonder kan natuurlijk ook gewoon in uw tuin worden geplaatst; het geeft uw terras een natuurlijk uitstraling.

Vlonder

Een vlonder wordt vaak toegepast bij een water. Dit is vaak om een extra stuk ruimte te creëren door het terras boven het water.  Maar een vlonder kan ook gewoon in een tuin zonder water. Zo kan uw vlonder bekleed worden met glad geschaafde planken (zonder dat de vlonder extra glad zal worden). Qua materiaal gebruik kunt u denken aan zacht-, hardhout, en kunststof. Ieder materiaal heeft zijn voor- en nadelen.

Buitenparket

Een vlonder met strak geschaafde planken kan dan ook een buitenparket genoemd worden. Het heeft ook meer weg van een houten parketvloer dan van een vlonder. Er zijn verschillende mogelijkheden qua bevestiging: schroeven vanaf de bovenzijde, clips en schroeven van de onderzijde.

Beschoeiing

Een beschoeiing is vaak een noodzakelijk afscheiding langs een slootkant. Maar een beschoeiing kan ook toegepast worden in een tuin om bij een helling of talud een hoogteverschil op te vangen. Zo kunt u een stuk extra ruimte creëren in uw tuin. Afhankelijk van  de plek en de hoogte of diepte adviseren wij u graag welk type beschoeiing het meest geschikt is. Dit kunnen beschoeiingschotten zijn, een damwand, volledig hardhout, of een combinatie van zacht hout met hardhout.

Heeft u vragen of interesse?
Neem contact op >

beschoeiing vlonder vlonder